Arhiva lunară iunie 2013

Bucuresti: Castelul Țepeș

Castelul Tepes

10 februarie 2013

Știați că există un castel în centrul Bucureștiului? Probabil că nu… Multă vreme n-am știut nici noi. Castelul Țepeș este unul din secretele bine ascunse ale orașului, care ar merita să fie mai bine cunoscut.

Castelul Țepeș se află lângă Parcul Carol, pe strada Candiano Popescu. Prima dată l-am observat într-o zi de iarnă, când ne plimbam prin parc. Ramurile desfrunzite ale copacilor lăsau să se vadă niște ziduri care ne-au trezit interesul. Un turn înalt cu creneluri, sprijinit de contraforturi puternice își găsește cu greu locul printre casele vechi și blocurile din apropiere. Spre dezamăgirea noastră, castelul era lăsat în paragină iar porțile încuiate. Cu toate acestea, curiozitatea ne-a împins să aflăm mai multe.

La ...

Citește articolul

Toamnă târzie la Lacul Sfânta Ana

Lacul Sfânta Ana

La întoarcerea de la Praid ne-am oprit pentru scurt timp la lacul Sfânta Ana, singurul lac vulcanic din România. Am poposit pe malul sau într-o zi de toamna târzie...

Citește articolul

Salina Praid

Salina Praid

1 decembrie 2012

După micul dejun ne-am îndreptat cu toții spre intrarea în salină. Am cumpărat bilete, apoi am așteptat autobuzul care să ne ducă în subteran. Salina Praid nu e prima mină de sare pe care am vizitat-o, dar e prima în care n-am intrat pe scări sau cu liftul, ci cu autobuzul! Drumul care duce la intrarea pătrunde un kilometru și jumătate în măruntaiele muntelui și se sfârșește într-o mică sală (exact atât de mică încât să poată întoarce autobuzul). O scară cu 250 de trepte coboară mai departe, până la vechile săli ale minei, amenajate acum pentru turiști.

Citește articolul

Sovata

Sovata

30 noiembrie 2012

De la Odorhei am plecat mai departe spre Praid. Ne-am lăsat bagajele la pensiune, am mâncat și am plecat să vedem cum arată Sovata. Zilele de iarnă sunt însă foarte scurte, așa că plimbarea s-a sfârșit ceva mai repede decât ne-am fi dorit. Deși momentul când am vizitat Sovata era în afara oricărui sezon turistic (adică toamnă târzie și ploioasă), stațiunea nu părea deloc părăsită. Multe vile sunt monumente istorice (de interes local, e adevărat), și au fost transformate în hoteluri sau pensiuni și amenajate cu gust, lucru care n-a putut decât să ne bucure.

Citește articolul

Odorheiu Secuiesc

IMG_6227.JPG

Piața Primăriei

30 noiembrie 2012

Anul trecut am petrecut ziua de 1 decembrie împreună cu câțiva prieteni și foști colegi de facultate la Praid. Drumul a fost destul de lung, așa că ne-am cam pierdut unii de alții, și am hotărât să ne oprim la Odorheiu Secuiesc pentru regrupare. Noi am fost primii și ultimii, pentru că ceilalți s-au rătăcit de tot și n-au mai nimerit orașul. Am profitat de ocazie că să luăm o scurtă pauză și să ne plimbăm puțin.

Citește articolul