Tură de iarnă în Munții Harghita

12 ianuarie 2013

Știm că a venit primăvara, dar mai avem să vă spunem câteva povești cu zăpadă :-). Revelionul petrecut în Munții Rodnei alături de Ursul Trubadur cerea o continuare pe măsură. Așadar ne-am întâlnit din nou după doar 10 zile, de data asta pentru o tură în Munții Harghita. Răsăritul soarelui ne-a prins lângă Ploiești. Ne-am continuat drumul spre Miercurea Ciuc, și câteva ore mai târziu ne opream în fața cabanei Pokat, la intrarea în stațiunea Harghita-Băi. Cu proprietara cabanei nu ne-am putut înțelege în limba română, dar nu din motivul la care vă gândiți acum: Karla este din Olanda, așa că discuțiile s-au desfășurat în limba lui Shakespeare (că la olandeză nu prea ne-am descurcat). Am luat la repezeală un mic dejun întârziat, apoi am luat rucsacii în spate și am pornit cu toții spre vârful muntelui.

Dacă în Munții Rodnei nu prea am avut parte de zăpadă, Munții Harghita s-au arătat mult mai generoși. Am urcat prin pădure printre nămeți, până am întâlnit un drum forestier, unde urmele de snowmobil ne-au făcut viața (și înaintarea) mult mai ușoară. Pregătirea fizică (sau mai degrabă lipsa ei) a făcut ca grupul să se despartă în două. Noi am rămas ceva mai în spate să facem poze, mergând lejer, doar de dragul plimbării. Din când în când mai găseam câte o săgeată sau un căpcăun desenat pe zăpada de cei din față, ca să ne arate traseul. După un urcuș lin printre brazi am ajuns într-o poiană mare, chiar sub vârf, unde ne-am oprit pentru câteva minute să ne tragem sufletul și să savuram ceaiul fierbinte din termos. O a două repriză de urcuș prin pădure ne-a adus în apropiere de Vârful Bufniței. Socotind însă că am rămas cam mult în urmă și seara se apropie, ne-am hotărât să ne întoarcem pe același drum și să-i așteptam pe ceilalți la cabană. N-am așteptat însă prea mult, pentru că drumul ales de ei era ceva mai scurt decât al nostru.

Seara am plecat să căutăm un restaurant, dar la întoarcere am avut (ne)inspirația de a parca mașină fix unde era zăpada mai mare, și ca urmare ne-am trezit cam… înțepeniți. Am lăsat rezolvarea problemei pentru dimineață, și am intrat în cabană că să participăm la programul artistic susținut la chitară de Pancu, Claudia și Vladimir.

A doua zi dimineață am scos mașină din zăpada (era mai mult o problemă de tehnică decât de forță…). Ne-am luat rămas bun și am plecat care încotro. Noi am ales să vizităm întâi tarabele de lângă pârtia de ski pentru un colac secuiesc, apoi am pornit spre Miercurea Ciuc.

Cum ajungi la Harghita-Băi?

Cu mașina: din Miercurea Ciuc sau Odorheiu Secuiesc pe DN13A, apoi DJ138A

Cu autobuzul: din Miercurea Ciuc la ora 15, retur la oră 7 dimineața (nu circulă în weekend)

Mai avem poze și aici.

Vizualizati Romania pe o harta mai mare

6 comentarii la Tură de iarnă în Munții Harghita

 • alicee  spune:

  Ce frumos!
  Si ce echipa numeroasa 🙂 cred ca a fost distractie nu gluma 🙂

 • Traveling Hawk  spune:

  Frumoase poze de iarna! Imi place Laura, itindu-se dintre brazi:)

 • mishu88  spune:

  Ce faine peisaje!!

  • Bogdan  spune:

   Am avut bafta de vreme frumoasa 🙂

Lăsați un răspuns

Puteți folosi tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>