Arhiva lunară martie 2013

Tură de iarnă în Munții Harghita

12 ianuarie 2013

Știm că a venit primăvara, dar mai avem să vă spunem câteva povești cu zăpadă :-). Revelionul petrecut în Munții Rodnei alături de Ursul Trubadur cerea o continuare pe măsură. Așadar ne-am întâlnit din nou după doar 10 zile, de data asta pentru o tură în Munții Harghita. Răsăritul soarelui ne-a prins lângă Ploiești. Ne-am continuat drumul spre Miercurea Ciuc, și câteva ore mai târziu ne opream în fața cabanei Pokat, la intrarea în stațiunea Harghita-Băi. Cu proprietara cabanei nu ne-am putut înțelege în limba română, dar nu din motivul la care vă gândiți acum: Karla este din Olanda, așa că discuțiile s-au desfășurat în limba lui Shakespeare (că la olandeză nu prea ne-am descurcat). Am luat la repezeală un mic dejun întârziat, apoi am luat rucsacii în spate și am pornit cu toții spre vârful muntelui.

Citește articolul

A venit primăvara!

Citește articolul

Mănăstirile de pe valea Oltului: Turnu și Cozia

Mănăstirea Cozia

26 iunie 2011

Coborând printre munți dinspre Voineasa, am ajuns în scurt timp la valea Oltului. În apropiere de Căciulata, pe malul râului, se afla două mănăstiri. Prima este Mănăstirea Cozia, vechi lăcaș de cult legat de numele lui Mircea cel Batrân. Pe malul opus, la mică distanță se afla Mănăstirea Turnu. Am traversat Oltul pe barajul Turnu și ne-am întors în susul râului trecând pe lânga castrul roman Arutela. Drumul spre mănăstire trece printr-un tunel îngust care străpunge muntele, semănând cu o poartă spre o altă lume.

Citește articolul

Transalpina – drumul regelui

25-26 iunie 2011

Plecând de la Peștera Muierii ne-am indreptat spre Novaci, unde am ajuns pe la apusul soarelui. De aici începe Transalpina (DN67C), cea mai înaltă șosea din România, și în același timp, cea mai frumoasă. Deși buletinul meteo anunța vreme rea, nici o picătură de ploaie nu ne-a stricat distracția în acea zi, ba mai mult, am avut șansa să admirăm un asfințit superb între Novaci și Rânca. Rezervasem câteva camere la pensiunea Gabriel din Rânca, unde am avut o parte de o întâlnire neașteptată (dar cu atât mai plăcută) cu o prietenă: Vertange de la Pintravel.ro, alături de care am petrecut câteva ore foarte plăcute depănând povești.

Citește articolul