Arhiva lunară octombrie 2012

Shumen, locul unde s-a născut Bulgaria

Cetatea Shumen
Cetatea Shumen

30 septembrie 2012

Am ajuns la Shumen pe inserat, dupa o plimbare de cateva ore pe niste drumuri secundare atat de gaurite cum nici la noi n-am mai vazut de multa vreme. Aveam rezervare la Hotel Rai, un loc deosebit de primitor, unde vom reveni cu sigurata. Dimineata ne-am luat ramas bun de la gazde si ne-am indreptat spre dealul de langa oras. In varful sau, in mijlocul unui parc natural se gaseste cetatea Shumen (Sumen). 

Citește articolul

Apus de soare

Citește articolul

Bulgaria: Mormântul tracic de la Sveshtari

Mormantul tracic de la Sveshtari

29 septembrie 2012

De la Ruse am plecat spre Isperih, ca sa vedem Mormantul tracic de la Sveshtari, una din descoperirile relativ recente ale arheologilor bulgari. Face parte din rezervatia arheologica Sboryanovo, care protejeaza un oras antic, despre care se crede ca ar fi Helis, capitala getilor in secolul 3 i.e.n.

Citește articolul

Bulgaria: Ruse

Statuia Libertatii

29 septembrie 2012

Am trecut de multe ori prin Ruse, in drum spre Grecia sau spre Veliko Tarnovo, dar pana acum a fost doar locul unde cautam o casa de schimb valutar, sau o vigneta. De aceasta data ne-am oprit cateva ore si am facut o plimbare lunga pe strada pietonala Alexandrovska si prin Piata Libertatii. Casele cochete, multe din ele recent renovate sunt motivul pentru care orasul Ruse si-a castigat (ca multe alte orase europene), numele de “mica Viena”.Ah, si nici inghetata nu-i rea… 🙂

Parcul Ti...
Citește articolul

Vulcanii noroioși

Vulcanii noroiosi

6 octombrie 2012

Vulcanii noroiosi sunt unul din locurile din apropierea Bucurestiului, unde nu am reusit sa ajungem pana acum. Cumva, faptul ca sunt la indemana si se poate ajunge usor intr-o excursie de o zi, ne-a facut sa amanam mereu vizita, cu gandul ca o sa ajungem alta data. Pana la urma a sosit si randul lor.

Citește articolul

Urlați: Conacul Bellu

6 octombrie 2012

Conacul Bellu este unul din monumentele romanesti care ar merita sa fie mai bine cunoscute. Conacul se afla in Urlati, in apropiere de Ploiesti, intr-o zona viticola cunoscuta, dar prea putin frecventata de turisti. E aproape imposibil sa ajungi aici din intamplare, iar lipsa unui site de promovare si hotararea administratiei de a interzice fotografiile in interior fac ca doar un numar mic de vizitatori sa-i treaca pragul. Si cu toate acestea, conacul Bellu merita vizitat.

Citește articolul

Expoziția de trenulețe din gara Sinaia

5 august 2012

Dupa cum povesteam aici, trenul care trebuia sa ne duca de la Sinaia la Bucuresti a intarziat vreo 2 ore. Am profitat de acest timp liber ca sa intram in cafeneaua “Gara Regala”. Cladirea de la capatul peronului adaposteste o expozitie de trenulete in miniatura, formata din cateva zeci de locomotive si vagoane, gari, depouri, tunele si viaducte. Trenuletele se strecoara printre munti si vai, oamenii asteapta pe peron, iar pe santiere se lucreaza de zor. Machetele sunt construite cu o grija deosebita pentru detalii, si fac deliciul copiilor, care se despart plangand de micul muzeu. Biletul de intrare costa 6 lei pentru adulti, sau 4 lei pentru copii, iar expozitia este deschisa in fiecare zi de la 10 la 18.

Citește articolul

City Break la Alba Iulia

Poarta cetatii Alba Carolina

23-24 iulie 2011

In ultima vreme ideea de city-break a fost intens promovata. Am aflat cu totii cum poti ajunge intr-un weekend (eventual prelungit) la Roma, Paris sau Praga, dar Romania are si ea multe orase frumoase, care merita vizitate. Alba Iulia este unul din ele, pe care doream sa-l vedem de multa vreme. Anul trecut, cand ne-am facut planurile pentru o scurta vacanta in Romania, am ales sa incepem de aici, si am ramas foarte placut impresionati. Stiam ca Alba Iulia este un oras frumos, cu o istorie bogata, dar nimic nu ne-a pregatit pentru ce am vazut acolo.

Citește articolul

Din nou prin Bucegi

Sfinxul din Bucegi

4-5 august 2012

Intr-o dimineata insorita de august am plecat spre muntii Bucegi impreuna cu un grup de prieteni, pentru o plimbare de weekend. Din lipsa de mijloace de transport proprietate personala, am luat trenul accelerat (ahm… pardon: inter-regio) pana la Busteni. Calatoria a fost rapida si placuta, suficient cat sa ne faca sa uitam un episod trist legat de CFR, petrecut cu ceva ani in urma.

De la...

Citește articolul