Arhiva lunară septembrie 2012

Seară de povești în grădina hostelului Peaches

13 septembrie 2012

Unii cred ca numarul 13 aduce ghinion, dar pentru blogerii calatori din Bucuresti, ziua de 13 septembrie a fost cu siguranta una norocoasa. De ce? Simplu! Pentru ca am avut ocazia sa ne cunoastem si in afara “lumii virtuale” si sa impartasim povesti si experiente. Evenimentul a avut loc in gradina hostelului Peaches, iar gazda ne-a fost Tudor Maxim, la randul sau blogger si calator. Discutiile despre calatorii, planuri, bloguri si conferinte s-au prelungit pana tarziu in noapte. Am profitat de ocazie ca sa vizitam hostelul, unul din cele mai noi din Bucuresti. Pana acum nu am avut ocazia sa stam intr-un hostel, dar ceea ce am vazut la hostel Peaches ne-a dat curaj sa incercam intr-o calatorie viitoare.

Despre aceasta intalnire a mai scris si Iulian.

Citește articolul

Vara a trecut…

Zilele calde de vara au trecut de mult…


Un dr...

Citește articolul

La Gomera

Parcul National Garajonay

16 mai 2012

La Gomera este o mica insula, in apropeire de Tenerife. Ideea de a merge sa o vedem ne venise inca de acasa, atrasi de padurea de dafin din parcul national Garajonay. Initial voiam sa mergem pe cont propriu, dar drumul se anunta destul de complicat (trebuia sa inchiriem alta masina), iar costul nu era deloc prietenos. Salvarea a aparut sub forma unei excursii organizate de Atlantic Tours. Asadar ne-am rezervat biletele si ne-am prezentat la o ora foarte matinala in statia de autobuz, in asteptarea autocarului care sa ne duca in portul Los Cristianos.

Citește articolul

Tenerife: O calatorie cu submarinul in adancul oceanului

15 mai 2012

Cand faceam documentare pentru excursia in Tenerife, am aflat de la Ioana ca portul San Miguel din sudul insulei este unul din putinele locuri din lume unde poti face o plimbare cu un submarin, in adancul oceanului. Tentatia a fost foarte mare, dar n-am reusit sa ne rezervam biletele in avans, din lipsa de timp. Totusi, tot raul spre bine, pentru ca am gasit o oferta speciala la o agentie de turism, care ne-a vandut al doilea bilet la un pret mult mai mic decat cel obisnuit.

Citește articolul

Tenerife: Pico del Teide

14 mai 2012

Pico del Teide, cel mai inalt munte din Spania, este varful principal al vulcanului activ care se inalta maiestuos desupra insulei Tenerife. Inainte de venirea spaniolilor, bastinasii venerau vulcanul incununat de gheata si foc, pe care il numeau Tener Ife (Varful Alb), denumire care s-a extins apoi asupra intregii insule. Guanches credeau ca in interiorul muntelui traieste Guayota, zeul infernului. De-a lungul mileniilor, Pico del Teide a dus la inaltarea insulei Tenerife. Zona din jurul sau ofera un peisaj ciudat, cu roci torsionate, un loc devastat care uimeste si infioara deopotriva. Regiunea are statut de patrimoniu mondial, protejat de Unesco. Desi nu e foarte usor accesibil si nu ofera prea mult in afara varfului vulcanic, Pico del Teide este unul din cele mai vizitate obiective din Tenerife.

Citește articolul