Arhiva lunară august 2012

Tenerife: Loro Parque

13 mai 2012

Loro Parque este una din cele mai vechi atractii turistice din Tenerife, amplasata in prima statiune de vacanta a insulei, Puerto de la Cruz. A inceput in 1972, ca un parc cu papagali (acesta este sensul numelui Loro Parque), iar astazi a devenit un zooparc tropical premiat, cu delfinariu si centru marin. Aici cresc cateva mii de palmieri, este caminul unei colonii de gorile, si are o zona acvatica unde leii de mare, delfinii si orcile par sa-si savureze rolul de a distra publicul. In parc se mai gasesc flamingo, crocodili, cocori, broaste testoase uriase, jaguari, maimute, o pestera cu lilieci si o colonie de pinguini (care era inchisa). Papagalii raman totusi un element important al parcului. Peste 300 de specii traiesc aici, fiind cea mai mare colectie din lume. Speciile pe cale de disparitie sunt inchise in spatii speciale, dar cele obisnuite “joaca” in spectacole.

Intrarea in...

Citește articolul

Rowmania Fest 2012 – Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle

sursa foto: Cristian Mititelu

3 august 2012

Vineri a avut loc prezentarea, de catre echipa Asociatiei Ivan Patzaichin – Mila 23, la Tulcea, in fata presei locale si a partenerilor locali si judeteni, a programului editiei a doua a Rowmania Fest – Festivalul International al Barcilor cu Vasle. In 2012, Rowmania Fest are ca axa principala competitia central-europeana Danube Connection, sub sloganul Story and Glory. Aceasta competitie nautica s-a desfasurat in iulie 2012, pe apele Dunarii, la Viena, Bratislava si Budapesta, atragand in competitia canotcilor Rowmania de 10+1, zeci de slovaci, unguri si austrieci.

Intre 31 august si 2 septembrie 2012, timp de trei zile vor fi organizate competitii nautice, plimbari de exercitiu cu canotca, dar si dezbateri despre dezvoltarea rurala, ecoturism si turism responsabil, un targ de prezentare a proiectelor de dezvoltare durabila, evenimentele culinare Slow Fish, concerte si proiectii de filme.

Un alt fel...

Citește articolul

Masca, satul pierdut din Tenerife

12 mai 2012

Dupa ce ne-am odihnit putin am pornit iar la drum. Pentru seara asta am ales Masca, un sat pitoresc, pierdut in inima muntilor. Cu secole in urma, apele in jurul insulei Tenerife erau foarte periculoase. Una din legendele locului spune ca piratii jefuiau corabiile care navigau in arhipelag, si aduceau prada in golful Masca. De acolo bogatiile erau transportate sus, in munti, si ascunse in sat. Faptul ca Masca nu a fost atacata niciodata de pirati vine sa sustina povestea. Locuitorii satului coborau pe o poteca de munte pana in golf (traseul dureaza in jur de 3 ore), iar de acolo plecau cu barcile spre portul Los Gigantes. Pana in 1991, cand s-a construit soseaua ingusta, cu o singura banda, nu exista nici o alta cale de acces spre Masca.

Citește articolul

Tenerife: Los Gigantes

12 mai 2012

De la fereastra camerei noastre am putut admira inca din prima seara stancile numite de canarieni Los Gigantes, una din cele mai cunoscute locuri din Tenerife. Sunt mai multe companii care organizeaza excursii cu vaporasul pana la baza stancilor, cu preturi si servicii diferite (de exemplu se poate merge cu o corabie cu panze). In urma unui scurt studiu de piata, noi am ales Top Class Tours, care are o salupa mai micuta si preturi mai prietenoase (15 euro daca-mi amintesc bine…).

Ne-am...

Citește articolul

Tenerife: La Laguna

Sanctuarul Cristo de La Laguna

11 mai 2012

Dupa ce am luat un mic dejun consistent la hotel, am inceput sa ne gandim cu ce-am putea sa ne mai umplem timpul, ca sa nu stam numai la plaja. Prima idee care ne-a venit a fost sa facem o plimbare cu vaporasul, ca sa vedem delfinii si balenele. Bineinteles ca nu mai erau locuri libere, asa ca ne-am rezervat biletele pentru ziua urmatoare si am plecat cu masina in nordul insulei, ca sa vizitam orasul San Cristobal de la Laguna (sau pe scurt, La Laguna).

Citește articolul