Arhiva lunară martie 2012

Budapesta: Plimbare prin Pesta

Castelul Buda

1 decembrie 2011

In drum spre malul Dunarii am ajuns si la Vaci Utca, cea mai cunoscuta strada comerciala din Budapesta. Pe vremuri acesta era drumul care lega Pesta de orasul Vác. Multa vreme a fost un loc frecventat de oamenii bogati si celebri, iar urmarea a fost ca magazinele au devenit tot mai exclusiviste, lucru care nu s-a schimbat nici pana astazi. Strada marginita de casele negustorilor de acum 2 secole adaposteste magazine ale unor marci cunoscute (si scumpe), restaurante, cafenele si magazine de suveniruri. Ne-am oprit si la biserica Sfantul Mihail (Belvárosi Szent Mihály Templom), o biserica ridicata de ordinul dominican in secolul 13, distrusa de doua ori de mongoli si turci, si restaurata in vremurile mai recente in stil baroc. Aici se tin destul de des concerte de muzica clasica (din pacate erau chiar in seara in care trebuia sa ne intoarcem la Bucuresti, asa ca n-am putut asista).

Citește articolul

Întâlnire cu Budapesta

1 decembrie 2011

Undeva pe la inceputul lui noiembrie am inceput sa ne facem planuri pentru mini-vacanta de 1 decembrie. Poate Budapesta pare o alegere putin ciudata pentru acele zile, dar dupa experienta din august (cand n-am gasit nici un loc de cazare pe cateva zeci de km), am decis ca mai bine mergem la vecini, care nu sarbatoresc nimic, si deci n-au probleme cu aglomeratia.

Citește articolul

Flori înghețate

2 decembrie 2012

Citește articolul

Sfârșit de toamnă la Budapesta

1-4 decembrie 2011

Citește articolul

Târgul de Crăciun de la Budapesta

1-4 decembrie 2011

Citește articolul

Moș Crăciun?

3 decembrie 2011

Cum ne plimbam linistiti prin Budapesta, am ajuns la Piata Eroilor, unde am dat peste o intalnire clandestina a Mos Craciunilor. Am presupus ca e clandestina pentru ca imediat ce-au dat cu ochii de noi s-au grabit sa se suie in “saniile” trase de reni-putere si sa dispara in timp record.

Citește articolul

Dor de mare

20 august 2011

Citește articolul

Hotelul de gheață de la Bâlea-Lac


15 ianuarie 2012

Dimineata, cand ne-am trezit, am gasit tot orasul sub o patura groasa de zapada alba. Era o ora foarte matinala, asa ca ne-am mobilizat repede, cu gandul sa mergem la hotelul de gheata de la Balea Lac. Voiam sa ajungem la cabana Balea Cascada suficient de repede ca sa putem lua telecabina inainte sa se aglomereze. Am mai avut o tentativa acum doi ani, dar am renuntat din cauza perspectivei de a sta cateva ore la coada in frig.

Citește articolul