Arhiva lunară februarie 2012

O zi prin Ardeal: Biertan, Medias, Sibiu

Cetatea Biertan

14 ianuarie 2012

Am plecat la drum intr-o dimineata friguroasa de ianuarie, impreuna cu Carmen si Alberto, fosti colegi de facultate si drumetii. Ultima data i-am dus in Bulgaria, asa ca de data asta am zis sa ne mai plimbam si pe la noi. Am facut rapid planul care suna cam asa: mergem pana gasim zapada. Am trecut in viteza pe langa Sibiu, apoi prin Medias, care era la fel de uscat ca si Bucurestiul. Pe la Copsa Mica mult asteptata zapada si-a facut timid aparitia, iar cand am ajuns la Biertan, deja aveam iarna in toata regula.

Citește articolul

Stuttgart: Wilhelma – partea 4

4 aprilie 2011

Odata cu vizita la Wilhelma s-a incheiat si excursia noastra in Germania. Seara am petrecut-o la hotel, pregatind bagajele pentru dimineata. Am ramas cu amintiri foarte frumoase de atunci, pe care le datoram in mare masura prietenilor nostri, Charlotte si Marius.

Citește articolul

Stuttgart: Wilhelma – partea 3

4 aprilie 2011

Citește articolul

Stuttgart: Wilhelma – partea 2

4 aprilie 2011

Citește articolul

Stuttgart: Wilhelma – partea 1

4 aprilie 2011

Am vizitat Wilhelma in ultima zi petrecuta la Stuttgart. Laura venise hotarata sa petrecem macar o cateva ore acolo, dar pana la urma am ramas o zi intreaga. Primavara Wilhelma e superba. Am stat pe o bancuta sub magnoliile inflorite, am privit papagalii veseli si colorati si ne-am plimbat prin insectariu in timp ce fluturii zburau liberi in jurul nostru. Am plecat de acolo la lasarea intunericului. Cu Wilhelma s-a incheiat si excursia noastra in Germania, de care ne amintim si acum cu multa placere.

Citește articolul

Amintiri dintr-o primăvară trecută

Citește articolul

Castelul Ludwigsburg

Castelul Ludwigsburg

3 aprilie 2011

O strada dreapta, lunga de 13 kilometri lega castelul Solitude de palatul Ludwigsburg. La intoarcerea din razboaiele cu Bavaria si Franta in 1704, ducele Eberhard Ludwig a comandat constuirea unui palat baroc in locul vechii cabane de vanatoare, palat care avea sa fie cunoscut in curand ca Ludwigsburg (castelul lui Ludwig).

Citește articolul

Castelul Hohenzollern

castelul Hohenzollern (autor A. Kniesel)

3 aprilie 2011

Dimineata ne-a intampinat cu cer senin si o vreme primavaratica. Am baut un ceai cald, am stat la povesti impreuna cu Marius, Charlotte si Mutty, am notat retete pentru prajituri, am pozat floricele si ne-an harjonit putin cu un pisoi din vecini, apoi am plecat spre castelul Hohenzollern, care se inalta in apropiere, pe varful unui deal de la poalelel Alpilor Svabiei, langa oraselul Hechingen. Castelul este resedinta ancestrala a familiei Hohenzollern, una din cele mai importante familii nobiliare din Germania, din randul careia s-au ridicat mai multi imparati ai Imperiului German.

Citește articolul

Tubingen

Primaria din Tubingen

2 aprilie 2011

Alei inguste, scari mici si acoperisuri ascutite contureaza silueta vechiului oras Tubingen, care combina farmecul unui centru medieval frumos restaurat cu atmosfera colorata  a unui oras studentesc tanar si cosmopolit, impanzit de cafenele, restaurante si baruri.

Citește articolul