Stuttgart: Muzeul Porsche

Muzeul Porsche

29 martie 2011

Muzeul Porsche se afla in mijlocul pietei Porsche din Zuffenhausen, in apropierea fabricii celebrului constructor german. Este cel mai nou muzeu din peisajul automobilistic german si expune 80 de masini, plus alte cateva obiecte mai mici. Alaturi de modelele clasice ale marcii (356, 550, 911 sau 917) sunt prezentate inventiile lui Ferdinand Porsche, de la inceputul secolului 20. Muzeul Porsche este un loc interesant, nu numai pentru fanii marcii, ci pentru orice pasionat de automobile.

Cladirea are o arhitectura indrazneata, constructia monolitica dand impresia ca pluteste deasupra pamantului. Spatiile de expozitie au fost proiectate de H.G. Merz, care a fost implicat si in constructia muzeului Mercedes.

Marca Porsche a aparut in 1931, cand Ferdinand Porsche, fost inginer-sef la Daimler-Benz, si-a deschis propria companie. Cel mai cunoscut model creat de el a fost celebrul Volkswagen Beetle, construit la cererea regimului nazist in 1937. In 1948 Porsche realizeaza prima masina sport, legendarul model 356, incepand o traditie care a continuat pana astazi, transformand micul constructor german in cea mai profitabila companie auto din lume.

Intr-o seara am profitat de faptul ca muzeul se afla chiar peste drum de sediul firmei la care lucram, si am intrat pentru o scurta vizita, motivat nu numai de perspectiva de a admira masini frumoase, dar si de faptul ca am lucrat cativa ani la Porsche Romania. Expozitia prezinta cronologic istoria marcii, iar exponatele din diverse perioada atrag atentia asupra modelelor celebre si inovatiilor tehnice. Scheletul intregii expozitii sunt sectiunile numite “ideea Porsche” (care descrie pasiunea care a condus la dezvoltarea marcii, dar si motivele care fac exponatele speciale).

Am trecut printre masini clasice, masini sport, masini de curse, tractoare, motociclete sau motoare de avion, toate avand in comun ideile lui Ferdinand Porsche si ale fiului sau, Ferry. Ultima sectiune a muzeului m-a dezamagit putin, pentru ca spatiul era ocupat cu masini foarte moderne, gen Cayenne sau Panamera, pe care le puteam admira in showroom-ul de peste drum fara a plati bilet. Una peste alta a fost o vizita interesanta, si muzeul merita vizitat daca timpul va permite. Totusi, daca ar trebui sa aleg intre muzeul Mercedes si muzeul Porsche, as merge la Mercedes.

Wolkswagen Beetle

primul “Porsche”

o masina atat de rapida incat ar putea (teoretic) sa mearga pe tavan

Harley-Davidson cu motor Porsche

… in caz ca n-aveti idei pentru cadoul de ziua mea 😀

  

fabrica Porsche

– va urma –

Mai multe poze aici:

2011-03 Stuttgart

Din aceeasi serie:
Primavara la Stuttgart
Sfaturi de calatorie
Solitude Schloss – castelul singuratic
Muzeul Mercedes
Reutlingen
Cascada Rinului de la Schafhausen
Zurich
Calatorie in timp
Castelul vechi
Muzeul Porsche
Districtul boabelor si funicularul 
O plimbare prin centru: Schlossplatz
O plimbare prin centru: Schillerplatz
Izvorul Dunarii
Rottweil
Tubingen
Castelul Hohenzollern
Castelul Ludwigsburg
Amintiri dintr-o primavara trecuta
Wilhelma – partea 1
Wilhelma – partea 2
Wilhelma – partea 3
Wilhelma – partea 4

View 2011 Stuttgart in a larger map

Etichete:  , ,

6 comentarii la Stuttgart: Muzeul Porsche

 • Traveling Hawk  spune:

  E tare masina aia de Politie!

 • nickro  spune:

  Mi se redesteapta pasiunea pt. bolizi, din copilarie, cand conduceam relaxat, numai marci de prestigiu… in miniatura, bineinteles :)!

 • Apollo  spune:

  @Traveling Hawk: nu-i asa? Multumim pentru vizita.

  @nickro: toti am trecut prin faza asta 🙂

 • Ioana  spune:

  Masina nr. 2…se poate livra in Doha, va rog? :-))))))))))

 • Apollo  spune:

  Promit sa intreb data viitoare cand ajung acolo 🙂

 • Muzeul Mercedes – 125 de ani de istorie  spune:

  […] Muzeul MercedesReutlingenCascada Rinului de la SchafhausenZurichCalatorie in timp Castelul vechiMuzeul PorscheDistrictul boabelor si funicularul  O plimbare prin centru: SchlossplatzO plimbare prin centru: […]

Lăsați un răspuns

Puteți folosi tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>