Arhiva lunară ianuarie 2012

Rottweil

2 aprilie 2011

Urmatorul punct pe ordinea de zi era Tubingen, dar in drum am facut o scurta oprire la Rottweil, unul din cele mai vechi orase din Baden-Wurttemberg. Aflat intre muntii Padurea Neagra si Alpii Svabiei, Rottweil este faimos pentru centrul medieval si pentru carnavalul traditional care se organizeaza aici. Ar mai fi de mentionat si cel mai cunoscut “produs de export” al orasului: cainele, mai exact cunoscuta rasa rottweiler.

Inceputuril...

Citește articolul

Plimbare prin zăpadă

22 ianuarie 2012

Am iesit la o plimbare prin zapada pe langa Sinaia…

…am ...

Citește articolul

Izvorul Dunării

izvorul Dunarii

2 aprilie 2011

Sambata dimineata Marius si Charlotte ne asteptau la cafeneaua din fata hotelului. Am stat cateva minute la povesti, dupa care am pornit cu masina spre prima destinatie a zilei: Donaueschingen (in traducere libera, orasul se numeste “confluenta Dunarii”). Am ajuns destul de repede si ne-am indreptat spre principalul punct de atractie al orasului: Donauquelle izvorul Dunarii.

Dupa cum am invat...

Citește articolul

Stuttgart: piața Schiller

piata Schiller

1 aprilie 2011

…continuare de aici. Dupa ce am petrecut cateva minute pe o banca sub o magnolie inflorita, ne-am continuat plimbarea, trecand pe langa galeria nationala (Staatsgalerie), o Mecca a iubitorilor de arta, care expune opere de Rubens, Rembrandt, Renoir, Cezanne, Picasso, ca sa numim doar cativa. In apropiere se afla parlamentul landului (Landtag) si biblioteca municipala, gazduita de palatul regelui Wilhelm II (Wilhelmspalais).

Citește articolul

Stuttgart: piața castelului

Schlossplatz (piata castelului)

1 aprilie 2011

Stuttgart, fosta resedinta regala a familiei Wurttemberg a devenit  in ultimii 200 de ani o capitala moderna si unul din cele mai importante centre de cercetare pentru tehnologii de varf. Originile orasului se regasesc cu aproape 2000 de ani in urma, cand ducele Liudolf al Svabiei a construit aici o ferma de cai (stutengarten). De la cai la cai-putere n-a fost decat un pas (care a durat cateva sute de ani, e adevarat), iar locul unde a fost creat automobilul a devenit un centru industrial important, motiv pentru care a fost una din tintele preferate pentru bombele aliatilor in al doilea razboi mondial. Desi zona centrala a fost grav avariata, totul a fost refacut cu grija cativa ani mai tarziu.

Citește articolul

Stuttgart: districtul boabelor și funicularul

Schellentur, cea mai veche cladire din Bohnenviertel

 26-27 martie 2011

Bohnenviertel (districtul boabelor) era pe vremuri o mica asezare aflata dincolo de zidurile orasului, unde locuiau cultivatorii de vita de vie si gradinarii, de unde i se trage si numele. Multa vreme zona a fost cunoscuta drept cartierul cu felinare rosii (ca o paranteza, cica la ei “treaba aia” e legala). Eforturile de renovare a cladirilor au avut ca efect aparitia hotelurilor si a barurilor. Arhitectura e interesanta, plus ca poti vedea cea mai veche casa din cel mai vechi cartier al Stuttgart-ului, Schellenturm (1564).

podul...
Citește articolul

Alb

23 februarie 2008, muntii Bucegi

Citește articolul

Stuttgart: Muzeul Porsche

Muzeul Porsche

29 martie 2011

Muzeul Porsche se afla in mijlocul pietei Porsche din Zuffenhausen, in apropierea fabricii celebrului constructor german. Este cel mai nou muzeu din peisajul automobilistic german si expune 80 de masini, plus alte cateva obiecte mai mici. Alaturi de modelele clasice ale marcii (356, 550, 911 sau 917) sunt prezentate inventiile lui Ferdinand Porsche, de la inceputul secolului 20. Muzeul Porsche este un loc interesant, nu numai pentru fanii marcii, ci pentru orice pasionat de automobile.

Citește articolul