Arhiva lunară decembrie 2011

Sărbători fericite

Va dorim sarbatori fericite si pline de bucurii, iar Mosul sa vina cu muuulte daruri.

Craciun fericit!

Citește articolul

Stuttgart: Castelul vechi

Castelul vechi din Stuttgart

26 martie 2011

Istoria castelului vechi (Altes Schloss) din Stuttgart incepe in secolul 10, sub forma unei fortarete, ridicata cu rolul de a proteja ferma de cai din apropiere, care a dat si numele orasului modern. Cand contii de Wuerttemberg si-au mutat resedinta la Stuttgart in secolul 14, cetatea a fost marita si reamenajata. 200 de ani mai tarziu, ducele Christoph de Wuerttemberg a hotarat ca apararea nu mai era o prioritate, si a transformat cladirea intr-un frumos castel renascentist. Au fost construite aripi noi, care margineau o curte interioara decorata cu arcade si coloane. Totusi, exteriorul pastreaza aerul medieval, desi a avut parte de mai multe reconstructii.

Citește articolul

Călătorie în timp

26 martie 2011

Liliana ne-a aratat acum cateva zile imagini de la muzeul ceasurilor din Padurea Neagra (pe care sincer sa fiu imi pare tare rau ca nu l-am vazut). Totusi am vazut si eu cateva “masini ale timpului”. Castelul vechi din Stuttgart adaposteste muzeul landului Baden-Wurttenberg, unde, printre alte lucruri interesante (despre care o sa povestesc alta data), am descoperit la subsol o expozitie de ceasuri.

Mai multe detalii despre Miercurea fara cuvinte gasiti la Carmen.

Citește articolul

Zurich

Grossmunster

20 martie 2011

Zurich este cel mai important centru bancar din Europa, cel mai mare oras elvetian, si capitala cantonului Zurich. Capitala, nu resedinta, pentru ca Elvetia este o confederatie formata din 26 de cantoane, lucru destul de surprinzator pentru o tara atat de mica. Elvetia este cunoscuta in lume pentru munti, banci, ceasuri si ciocolata, iar Zurich se integreaza perfect in acest peisaj.

Citește articolul

Sfârsit de drum

4 aprilie 2009, intr-o zi friguroasa pe plaja de la Costinesti

Citește articolul