Cascada Rinului de la Schaffhausen

Cascada Rinului

20 martie 2011

Cel mai mare fluviu al Germaniei izvoraste din Lacul Constance si strabate Elvetia, pentru a reveni mai tarziu in Germania. Totusi, una din cele mai interesante peisaje pe care le ofera Rinul se afla in Elvetia, langa Schaffhausen: cascada Rinului, cea mai mare din Europa. Nu este foarte inalta, insa asta n-o face mai putin spectaculoasa, forta apei fiind intr-adevar impresionanta.

Cand m-am trezit de dimineata si am deschis fereastra, am vazut cerul senin, de un albastru aproape ireal. Marius si Charlotte mi-au propus sa facem o plimbare in Elvetia, ca sa vedem cascada Rinului de la Schaffhausen. Am testat autostrazile elvetiene, si am ajuns in scurt timp in oraselul de pe malul Rinului. Din parcarea unde am lasat masina nu se vedea si nici nu se auzea raul. Am coborat pe o alee marginita de arbori pana am ajuns la marginea apei.  Pe ambele maluri ale raului se afla cate un castel, mai exact castelul Worth si castelul Laufen, ambele transformate in restaurante. Un vaporas transporta turistii mai curajosi pana la stanca de la mijlocul cascadei, de unde se poate admira panorama. Noi am mers pe mal pana la podul de cale ferata, care se continua cu un tunel care trece chiar pe sub castelul Laufen. Am vizitat curtea interioara a castelului si am coborat pana aproape de malul apei, apoi ne-am intors spre parcare pe acelasi drum, pentru inca un rand de poze.

Cascada Rinului

Castelul Worth

Cascada Rinului

Cascada Rinului

Cascada Rinului

Cascada Rinului

Cascada Rinului

Cascada Rinului

Cascada Rinului

Castelul Laufen

Cascada Rinului

Castelul Laufen

Cascada Rinului

Castelul Laufen

Castelul Laufen

Semn ca primavara se apropia

Castelul Laufen

Platforma din mijlocul cascadei

Castelul Laufen

Din aceeasi serie:
Primavara la Stuttgart
Sfaturi de calatorie
Solitude Schloss – castelul singuratic
Muzeul Mercedes
Reutlingen
Cascada Rinului de la Schafhausen
Zurich
Calatorie in timp
Castelul vechi
Muzeul Porsche
Districtul boabelor si funicularul 
O plimbare prin centru: Schlossplatz
O plimbare prin centru: Schillerplatz
Izvorul Dunarii
Rottweil
Tubingen
Castelul Hohenzollern
Castelul Ludwigsburg
Wilhelma

Mai multe poze gasiti aici:

2011-03 Stuttgart

View 2011 Stuttgart in a larger map

12 comentarii la Cascada Rinului de la Schaffhausen

 • Liliana  spune:

  Nu stiu de ce, ma gandeam ca e un pic mai spectaculos (mare) la Schaffhausen. E diferit, in functie de anotimp, oare?

 • Apollo  spune:

  Cu siguranta. Wikipedia zice ca debitul mediu in lunile de iarna e de 250 de metri cubi pe secunda, iar in lunile de vara in jur de 700. Eu am fost in martie, cred ca vara e mult mai spectaculos.

 • Ioana  spune:

  Chiar zilele trecute discutam de cascada cu sotul meu, am zis ca vrem musai sa dam o fuga acolo candva in viitorul apropiat 🙂 Of, rabdare de-as avea pana ajung peste tot unde-mi doresc…

 • Liliana  spune:

  700 e aproape triplu … inteleg de ce.

 • Traveling Hawk  spune:

  Am mai vazut cascada in fotografii dar si atunci si acum nu pot sa nu ma gandesc la povestea sarmanei Lorelei, care mi-a lasat o alta impresie despre cascada atunci cand am citit-o, adica de mult…m-am asteptat mereu la altceva. Oricata forta ar avea (ex. Niagara), pentru mine o cascada trebuie sa aiba si inaltime.

 • Wypad na WEEKEND  spune:

  Very good travel blog. It is in my favorite 🙂

 • Ioana  spune:

  @Traveling Hawk: Am impresia ca faci o confuzie, eu am fost la stanca lui Loreley si este in alta parte, n-are nicio alta legatura cu Schaffhausen in afara de aceea ca este tot undeva pe Rin, dar in Germania 🙂

 • Apollo  spune:

  @Ioana: poate ajungeti vara, cred ca e mai spectaculos. Sunt convins ca aveti o lista lunga.

  @Traveling Hawk: intr-adevar, pacat ca nu e mai inalta. Nu stiu prea multe despre legenda lui Lorelei, ne poti da cateva detalii? Stanca nu are legatura cu cascada, dupa cum spunea si Ioana, dar totusi cred ca e interesant.

 • Diana  spune:

  Daduse frigul peste tine :)))
  Pe mine cand ma duci acolo :P:P?

 • Apollo  spune:

  Negociem 🙂

  • Diana  spune:

   Am ajuns intre timp… SUPERBA <3

   • Bogdan  spune:

    Ma bucur ca ti-a placut!

Lăsați un răspuns

Puteți folosi tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>