Arhiva lunară noiembrie 2011

Cascada Rinului de la Schaffhausen

Cascada Rinului

20 martie 2011

Cel mai mare fluviu al Germaniei izvoraste din Lacul Constance si strabate Elvetia, pentru a reveni mai tarziu in Germania. Totusi, una din cele mai interesante peisaje pe care le ofera Rinul se afla in Elvetia, langa Schaffhausen: cascada Rinului, cea mai mare din Europa. Nu este foarte inalta, insa asta n-o face mai putin spectaculoasa, forta apei fiind intr-adevar impresionanta.

Citește articolul

Între anotimpuri

12-13 noiembrie 2011, cabana Cuca, muntii Iezer-Papusa

Citește articolul

Reutlingen

 
19 martie 2011

Dupa ce am terminat cu muzeul Mercedes, Marius si Charlotte m-au dus la Reutlingen, la doar 35 de kilometri distanta de Stuttgart. Am luat un pranz delicios, iar spre seara am iesit sa ne plimbam putin prin oras, daca tot se oprise ploaia. Norii au lasat loc unui ger cumplit, in contrast cu vremea primavaratica din ultimele zile.

Citește articolul

Stuttgart: Muzeul Mercedes – 125 de ani de istorie

Mercedes-Simplex 40 hp (1902) – cel mai vechi Mercedes din lume

19 martie 2011

Stuttgart este locul unde s-a nascut automobilul modern. Karl Benz, Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach au creat in urma cu 125 de ani o inventie revolutionara, care avea sa schimbe lumea. Muzeul Mercedes prezinta evolutia automobilului si a celei mai celebre marci auto din istorie, de prima “trasura cu motor” pana la minunile tehnologice de astazi.

E din nou sambata...

Citește articolul

Solitude Schloss – castelul singuratic de lângă Stuttgart

Castelul Solitude

13 martie 2011

Dupa cum poate va mai amintiti, in primavara am fost timp de o luna la Stuttgart, in interes de servici. Plecasem hotarat sa scriu regulat pe blog despre experientele de acolo, insa cateva detalii tehnice (de exemplu lipsa accesului la internet la hotel) m-au facut sa abandonez ideea dupa un singur articol. Timpul a trecut si v-am povestit despre Grecia si Bulgaria, dar a sosit timpul sa reiau povestea.

Citește articolul

Sfaturi de călătorie: Stuttgart

Aruncand o privire peste statistici am observat ca in ultima vreme o multumime de vizitatori au ajuns pe blogul nostru cautand informatii despre Stuttgart, asa ca am alcatuit un mic ghid pentru cei care au de gand sa calatoreasca acolo.

Citește articolul