Bulgaria: Pobiti Kamani – pădurea de piatră

iulie 2008

La 30 de kilometri distanta de Varna se afla un fenomen natural foarte neobisnuit. In mijlocul padurii de langa satul Slanchevo se intinde o alta padure: Pobiti Kamani, Padurea de piatra. Taxa de intrare era de 3 leva, iar ghidul, un bulgar foarte vorbaret care a tinut sa ne spuna cum a vizitat el Sibiul si Brasovul :-). Desi zona din jur este foarte inverzita, acest loc e arid, aproape desertic. Din nisipul care se intinde cat vezi cu ochii se inalta coloane de piatra, unele mai mari de 7 metri. Se sprijina direct pe nisip, si sunt goale in interior. Nimeni nu stie exact care e povestea lor. Unii cercetatori cred ca sunt de origine organica (rezultat al activitatii coralilor), in timp ce altii cred ca e vorba doar de eroziune. Se pare ca tracii si popoarele migratoare organizau aici ceremonii religioase. In orice caz formatiunile sunt spectaculoase, iar imaginatia privitorului va fi cu siguranta pusa la incercare.

Din aceeasi serie:

Sfaturi de calatorie in Bulgaria

Kaliakra

Balcic

Manastirea Aladja

Varna

Pobiti Kamani – padurea de piatra
Nessebar

Alte poze aici:

2008-07 Litoral Bulgaria

View 2008 Bulgaria in a larger map

10 comentarii la Bulgaria: Pobiti Kamani – pădurea de piatră

 • Traveling Hawk  spune:

  Aaa, deci asa arata! nteresant! Cu multi ani in urma, pe cand nu se prea putea iesi din tara si doar visam ca la o fantezie irealizabila la locurile pe unde am umblat in ultimii ani, imi facusem un plan de vizita pentru Bulgaria, in care era inclus si acest obiectiv. Auaparut insa alte optiuni, Bulgaria nu poate fi o destinatie de weekenduri pentru timisoreni, asa ca am ratat…Ma bucur ca am vazut insa postarea voastra.

  M-am intors din vacanta si acum va trebui sa recuperez pe blogurile voastre. Sper sa o pot face destul de repede fiindca o iau din loc din nou dupa 15, pe Valea Ariesului.

 • alicee  spune:

  Interesant acest loc, mi-ar placea sa il vad si eu inr-o zi!
  Si pozele foarte reusite

 • Apollo  spune:

  @Traveling Hawk: Bine ai revenit. Ma bucur ca am facut lumina in “problema” asta 🙂

 • Apollo  spune:

  @Alicee: daca te duci acolo, inceaarca sa ajungi devreme. La pranz caldura e greu de suportat.

 • alicee  spune:

  ms de sfat 🙂

 • Anca  spune:

  As vrea sa merg la “padurea de piatra” dar as vrea sa o parcurg cu bicicleta… Este posibil? Este permis accesul in zona padurii cu bicicleta?

  • Bogdan  spune:

   Poti ajunge la pădurea de piatră cu bicicleta, sunt vreo 18 km din Varna. Bineînţeles ca trebuie sa mergi pe drumul national, nu pe autostradă. În rezervaţie nu se poate merge pe bicicleta pentru ca terenul e foarte nisipos, dar o poti lasa la intrare. Oricum rezervaţia nu e atât de mare.

   • Anca  spune:

    Multumesc mult pentru raspuns. Ma interesa in rezervatie daca pot merge cu bicicleta, dar daca terenul e nisipos… nu risc.
    Vizitarea se face numai cu ghid sau as putea sa “bantui” si fara ghid prin rezervatie?

    • Bogdan  spune:

     Se poate merge si fara ghid.

     • Anca  spune:

      Multumesc.

Lăsați un răspuns

Puteți folosi tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>