Arhiva lunară august 2011

Miercurea fără cuvinte: Drumul apelor

Mai multe detalii despre Miercurea fara cuvinte gasiti la Carmen.

Citește articolul

Grecia: Salonic (partea 1)

Turnul Alb

11 septembrie 2008

Salonic (Thessaloniki) este capitala provinciei Macedonia, si al doilea oras ca marime din Grecia. Este asezat pe Via Egnatia, drumul care lega Roma de Constantinopol. Salonic este un oras modern cu o istorie bogata care atrage vizitatori din toate colturile lumii. A fost intemeiat cu 315 ani inaintea erei noastre de regele Kassandros al Macedoniei, care l-a numit dupa sotia sa, Thessalonike. Numele ei (care se traduce “Victorie in Tesalia”) este legat de faptul ca s-a nascut in ziua in care tatal ei a invins in batalia de la Volo. 

Dupa o dimi...

Citește articolul

Scoica

Mai multe detalii despre Miercurea fara cuvinte gasiti la Carmen.

Citește articolul

Motive

Mai multe detalii despre Miercurea fara cuvinte gasiti la Carmen.

Citește articolul

Grecia: Muntele Athos

Muntele Athos

9 septembrie 2008

Muntele Athos este o regiune autonoma in interiorul statului grec, si ocupa cel de-al treilea brat al peninsulei Halkidiki. Multe legende s-au nascut in legatura cu acest loc misterios. Grecii credeau ca limba de pamant a luat nastere in timpul luptei dintre gigantul Athos si zeul Poseidon. Legenda spune ca Athos a aruncat o piatra imensa dupa zeu, care a cazut in Marea Egee si a devenit peninsula pe care o vedem astazi, iar Poseidon l-a intemnitat pe gigantul invins sub acest munte. O alta legenda aminteste de inceputurile crestinismului, cand Sfanta Maria a trecut pe aici in drum spre Cipru. De atunci muntele se numeste “Gradina Maicii Domnului“.

In secolul 4...

Citește articolul

Spre Grecia!

6-8 septembrie 2008

Halkidiki… un loc foarte cunoscut romanilor, care aleg Grecia pentru cateva zile de vacanta la mare. Halkidiki este o peninsula cu trei brate (Kassandra, Sithonia si Muntele Athos), un taram legendar locuit intai de traci, apoi de eleni. Miturile Greciei povestesc ca in aceste locuri s-a dat lupta pentru stapanirea pamantului intre zeii din Olimp si giganti.
Zilele trecute am dat intamplator peste pozele facute in vacanta acum cativa ani. Ne-am adus aminte cu placere de marea albastra, de plaja aurie, de padurile de pin care coboara pana pe tarm, de leandrii infloriti si palmieri… Si mi-am dat seama ca n-am povestit nimic despre toate astea. Asadar vom corecta greseala in urmatoarele zile.

Intr-o dimi...

Citește articolul

Un nou început

Decembrie 2007, Muntii Leaota

Mai multe detalii despre Miercurea fara cuvinte gasiti la Carmen.

Citește articolul

Bulgaria: Nessebar

iulie 2008

Nessebar este una din cele mai populare atractii turistice de pe malul Marii Negre. Orasul vechi este o oaza de liniste care poarta semnele a 3000 de ani de istorie, si este inscris pe lista patrimoniului mondial protejat de Unesco. Daca va plac asezarile pescaresti, cladirile medievale sau fructele de mare proaspete, atunci nu veti regreta nici un moment drumul pana acolo.

Citește articolul

Bulgaria: Pobiti Kamani – pădurea de piatră

iulie 2008

La 30 de kilometri distanta de Varna se afla un fenomen natural foarte neobisnuit. In mijlocul padurii de langa satul Slanchevo se intinde o alta padure: Pobiti Kamani, Padurea de piatra. Taxa de intrare era de 3 leva, iar ghidul, un bulgar foarte vorbaret care a tinut sa ne spuna cum a vizitat el Sibiul si Brasovul :-). Desi zona din jur este foarte inverzita, acest loc e arid, aproape desertic. Din nisipul care se intinde cat vezi cu ochii se inalta coloane de piatra, unele mai mari de 7 metri. Se sprijina direct pe nisip, si sunt goale in interior. Nimeni nu stie exact care e povestea lor. Unii cercetatori cred ca sunt de origine organica (rezultat al activitatii coralilor), in timp ce altii cred ca e vorba doar de eroziune. Se pare ca tracii si popoarele migratoare organizau aici ceremonii religioase. In orice caz formatiunile sunt spectaculoase, iar imaginatia privitorului va fi cu siguranta pusa la incercare.

Citește articolul