Arhiva lunară iulie 2011

Iarna în Bucegi

17-18 decembrie 2007

Mai multe detalii despre Miercurea fara cuvinte gasiti la Carmen.

Citește articolul

2 anișori

Astazi se implinesc doi ani de cand am publicat primul articol pe acest blog. De atunci am scris 70 de articole. Inceputul n-a fost usor, dar incet-incet am prins drag de micul nostru colt de internet. Am invatat multe lucruri despre calatorii, dar si despre viata, si am cunoscut o multime de oameni minunati.

Va multumim ca ati fost si sunteti in continuare alaturi de noi.

Citește articolul

Bulgaria: Manastirea Aladja

iulie 2008

Litoralul Bulgariei ascunde multe locuri interesante. La mica distanta de hotelurile din Nisipurile de Aur (care mi se pare ca seamana destul de mult cu Mamaia noastra) se afla parcul natural cu acelasi nume, intins pe niste dealuri impadurite. Pentru amatorii de drumetii exista o multime de trasee turistice marcate, pe care te poti plimba in voie, la adapost de arsita soarelui de vara. Undeva in adancul padurii se afla o manastire rupestra, asemanatoare cu cele de la Basarabovo si Ivanovo, manastirea Aladja (manastirea Aladzha).

Citește articolul

Apus pe coasta dalmata

Detalii despre Miercurea fara cuvinte gasiti la Carmen.

Citește articolul

Bulgaria: Balcic – orasul alb de pe malul Marii Negre

iulie 2008

Balcic este un oras care trezeste sentimente amestecate. Oare Balcic este un oras romanesc intr-o tara straina? Poate da, poate nu. In orice caz, este un oras legat profund de Romania, un oras minunat, care merita cu siguranta o vizita.

Citește articolul

Bulgaria: Kaliakra

iulie 2008

Imediat ce treci de Vama Veche, aspectul litoralului se schimba. Marea Neagra e mai… albastra, iar plajele late cu nisip sunt inlocuite pe distante lungi de faleze inalte si stancoase. Unul din cele mai spectaculoase locuri este capul Kaliakra, aflat cam la 40 km de Vama Veche, apropiere de Balcic si Kavarna (un oras binecunoscut pentru festivalul de muzica rock, dar si pentru blocurile “pictate” cu imaginile unor cantareti celebri). 

Drumul trece prin...

Citește articolul

A fost odată…

Detalii despre Miercurea fara cuvinte gasiti la Carmen.

Citește articolul

Sfaturi de calatorie în Bulgaria

Cu vreo cateva (mai multe) zile in urma am promis unei prietene ca voi scrie cateva articole despre litoralul bulgar. N-am stat prea mult pe ganduri si am inceput sa-mi scotocesc amintirile si am facut o lista cu locurile care se pot vizita cand va plictisiti de stat la plaja. Dar inainte sa incep cu povestile, cateva sfaturi pentru cei care vor sa calatoreasca in Bulgaria cu masina.

Citește articolul