Iarna în Parcul Carol

Etichete:  ,

8 comentarii la Iarna în Parcul Carol

 • VertAnge  spune:

  Foarte frumos! Am auzit ca ar fi maine un concurs de snowboarding aici. Poate merg sa ii admir pe curajosi 🙂
  Stiti cumva care e treaba cu acel castel din parc?

 • Traveling Hawk  spune:

  Frumos!

 • al!na  spune:

  Superb peisaj 🙂

  @vertAnge
  In septembrie 2004, castelul a devenit sediul Oficiului National pentru Protectia Cultului Eroilor, care a decis sa organizeze astazi Ziua Portilor Deschise.
  Mai puţin cunoscută astăzi, clădirea denumită pitoresc “Castelul Ţepeş” a fost construită în anul 1906, cu ocazia organizării, pe Câmpia Libertăţii, a Expoziţiei Generale Române, prilejuită de jubileul a 40 de ani de domnie a Regelui Carol I.

  Totuşi, destinaţia iniţială a edificiului a fost aceea de turn de apă. Din cauză că forma rezervoarelor nu era una estetică, s-a adoptat soluţia unei construcţii care să întrunească pretenţiile de „artă şi stil” ale organizatorilor. Ca urmare, construită după planurile arhitecţilor Ştefan Burcuş şi V. Ştephănescu, clădirea a reprodus, în mic, Cetatea Poenari, ridicată de Vlad Ţepeş, domnitorul Ţării Româneşti, în locul numit Cheia Argeşului, de pe Plaiul Loviştei, jud. Argeş.

  http://www.once.ro/castelul_tepes.php 😉

 • Apollo  spune:

  @al!na: Multumim pentru informatii.

  @VertAnge: ar mai fi ceva de spus. Pana acum 2 ani Castelul Tepes era intr-o stare de degradare avansata. Intre timp a intrat in renovare, care pare sa se fi terminat (cel putin asa se vede de afara). Castelul nu e in circuitul turistic, dar inainte de a fi inchis pentru lucrari se putea vizita de doua ori pe an: de Ziua Eroilor (adica de Inaltare), si de Ziua Armatei (25 octombrie).

  Castelul asta ar merita un articol separat 🙂

 • danchitila  spune:

  unul din parcurile mele preferate. mie imi place foarte mult sa ma dau cu bicicleta aici :).

 • Apollo  spune:

  @DanChitila: E tare fain ca ai bicicleta 🙂
  Noi nu avem spatiu unde sa tinem biciclete, asa ca mergem doar pe jos.

 • danchitila  spune:

  spre disperarea nevestei mele o tin in bucatarie :))). o am langa masa, asa ca atunci cand stau si mananc admir bicla; cu o mana tin furculita iar cu cealalta verific daca sunt rotile umflate :))))

 • Castelul Țepeș  spune:

  […] Țepeș se află lângă Parcul Carol, pe strada Candiano Popescu. Prima dată l-am observat într-o zi de iarnă, când ne plimbam prin […]

Lăsați un răspuns

Puteți folosi tag-uri si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>