Arhiva lunară februarie 2011

Croația – episodul 10: Dubrovnik

8 septembrie 2010

Dimineata am parasit Split-ul si ne-am indreptat spre ultima destinatie a calatoriei noastre, Dubrovnik. Autostrada nu e terminata, asa ca am pornit tot pe drumul de coasta. Decizia n-a fost foarte inspirata pentru ca undeva in fata noastra a avut loc un accident, si toata circulatia a fost oprita. In sfarsit, dupa vreo ora si jumatate ne-am pus din nou in miscare. Am constatat ca autostrada deja era ceva mai lunga decat arata pe harta noastra, semn ca oamenii chiar sunt pusi pe treaba.

Citește articolul

Croația – episodul 9: Trogir și Split

Trogir

7 septembrie 2010

De la Sibenik am urmat mai departe litoralul Marii Adriatice spre sud, pana la Trogir. Soseaua coboara de pe un deal si ofera o vedere minunata de la inaltime. Noi am ajuns in cursul diminetii, dar deja strazile erau aglomerate. Am gasit pana la urma o parcare cu plata in apropierea portului, si am plecat sa exploram orasul.

Citește articolul

Iarna în Parcul Carol

Citește articolul

Croația – episodul 8: Nin, Zadar, Sibenik

 

5-6 septembrie 2010

Dimineata ne-am intalnit din nou cu noii nostri prieteni, Charlotte si Marius. Dupa ce ne-am luat “la revedere”, ei au pornit la drum, iar noi am mai ramas putin ca sa ne strangem bagajele. Am reusit sa plecam, vreo 30 de minute mai tarziu, si ne-am indreptat din nou spre “Magistrala Adriatica”, soseaua care parcurge tot litoralul Croatiei. Am traversat muntii si am ajuns din nou pe malul marii, la Nin. Oraselul se afla pe o insula foarte mica (are doar vreo 500 de metri in diametru) in mijlocul unei lagune cu apa putin adanca si plaje nisipoase (asta e o raritate pe litoralul Marii Adriatice).

Din secolul 9 pana in s...

Citește articolul