Arhiva anuală 2011

Sărbători fericite

Va dorim sarbatori fericite si pline de bucurii, iar Mosul sa vina cu muuulte daruri.

Craciun fericit!

Citește articolul

Stuttgart: Castelul vechi

Castelul vechi din Stuttgart

26 martie 2011

Istoria castelului vechi (Altes Schloss) din Stuttgart incepe in secolul 10, sub forma unei fortarete, ridicata cu rolul de a proteja ferma de cai din apropiere, care a dat si numele orasului modern. Cand contii de Wuerttemberg si-au mutat resedinta la Stuttgart in secolul 14, cetatea a fost marita si reamenajata. 200 de ani mai tarziu, ducele Christoph de Wuerttemberg a hotarat ca apararea nu mai era o prioritate, si a transformat cladirea intr-un frumos castel renascentist. Au fost construite aripi noi, care margineau o curte interioara decorata cu arcade si coloane. Totusi, exteriorul pastreaza aerul medieval, desi a avut parte de mai multe reconstructii.

Citește articolul

Călătorie în timp

26 martie 2011

Liliana ne-a aratat acum cateva zile imagini de la muzeul ceasurilor din Padurea Neagra (pe care sincer sa fiu imi pare tare rau ca nu l-am vazut). Totusi am vazut si eu cateva “masini ale timpului”. Castelul vechi din Stuttgart adaposteste muzeul landului Baden-Wurttenberg, unde, printre alte lucruri interesante (despre care o sa povestesc alta data), am descoperit la subsol o expozitie de ceasuri.

Mai multe detalii despre Miercurea fara cuvinte gasiti la Carmen.

Citește articolul

Zurich

Grossmunster

20 martie 2011

Zurich este cel mai important centru bancar din Europa, cel mai mare oras elvetian, si capitala cantonului Zurich. Capitala, nu resedinta, pentru ca Elvetia este o confederatie formata din 26 de cantoane, lucru destul de surprinzator pentru o tara atat de mica. Elvetia este cunoscuta in lume pentru munti, banci, ceasuri si ciocolata, iar Zurich se integreaza perfect in acest peisaj.

Citește articolul

Sfârsit de drum

4 aprilie 2009, intr-o zi friguroasa pe plaja de la Costinesti

Citește articolul

Cascada Rinului de la Schaffhausen

Cascada Rinului

20 martie 2011

Cel mai mare fluviu al Germaniei izvoraste din Lacul Constance si strabate Elvetia, pentru a reveni mai tarziu in Germania. Totusi, una din cele mai interesante peisaje pe care le ofera Rinul se afla in Elvetia, langa Schaffhausen: cascada Rinului, cea mai mare din Europa. Nu este foarte inalta, insa asta n-o face mai putin spectaculoasa, forta apei fiind intr-adevar impresionanta.

Citește articolul

Între anotimpuri

12-13 noiembrie 2011, cabana Cuca, muntii Iezer-Papusa

Citește articolul

Reutlingen

 
19 martie 2011

Dupa ce am terminat cu muzeul Mercedes, Marius si Charlotte m-au dus la Reutlingen, la doar 35 de kilometri distanta de Stuttgart. Am luat un pranz delicios, iar spre seara am iesit sa ne plimbam putin prin oras, daca tot se oprise ploaia. Norii au lasat loc unui ger cumplit, in contrast cu vremea primavaratica din ultimele zile.

Citește articolul

Stuttgart: Muzeul Mercedes – 125 de ani de istorie

Mercedes-Simplex 40 hp (1902) – cel mai vechi Mercedes din lume

19 martie 2011

Stuttgart este locul unde s-a nascut automobilul modern. Karl Benz, Gottlieb Daimler si Wilhelm Maybach au creat in urma cu 125 de ani o inventie revolutionara, care avea sa schimbe lumea. Muzeul Mercedes prezinta evolutia automobilului si a celei mai celebre marci auto din istorie, de prima “trasura cu motor” pana la minunile tehnologice de astazi.

E din nou sambata...

Citește articolul