Arhiva anuală 2009

Munții Piatra Craiului: cabana Garofița

31 octombrie – 1 noiembrie 2009

A venit si ultimul weekend din octombrie, si odata cu el aniversarea Ursului Trubadur. Pentru cei care nu stiu (inca), Ursul Trubadur este grupul cu care am colindat muntii de cativa ani incoace. Si a implinit 8 anisori, marcati prin varfuri inalte si prietenii stranse. Si cum se cerea o sarbatoare in toata regula, ne-am strans cu mic cu mare la cabana Garofita Pietrei Craiului. Cabana e proprietatea clubului Romania Pitoreasca, dar cum membrii UT sunt infiltrati si acolo, am obtinut permisiunea de a organiza petrecerea la cabana (multumim Grasule!)

Am aj...

Citește articolul

Munții Piatra Craiului: Cabana Curmătura

24-25 octombrie 2009

Aniversarea Ancutei trecuse de cateva zile, asa ca se cerea o mica petrecere. Mica, adica au fost doar in jur de 30 de participanti. Locul ales pentru desfasurarea “ostilitatilor” a fost cabana Curmatura, din muntii Piatra Craiului.

M-am prezen...

Citește articolul

Cheile Dâmbovicioarei

M-am cam lenevit cu scrisul in ultima vreme si am intarziat cu povestea asta (doar) o luna. Asadar…

10 octombrie 2009

Planuiam de ceva vreme o plimbare de toamna. Si cum toamna nu s-a lasat asteptata (in ciuda iluziilor mele ca mai prind un weekend la mare) am trecut la fapte. Am plecat sambata dimineata din Bucuresti spre Pitesti, apoi spre Campulung Muscel.

Aici ...

Citește articolul

Excursie in Munții Postăvaru

26-27 septembrie 2009

Nu mai fusesem de multa vreme la munte. Asa ca sambata dimineata ne-am trezit la 5 cu gandul la o tura de weekend in Postavaru. Pe la 6 am plecat spre gara (da, am lasat masina acasa de data asta). In metrou si in gara ne-am intalnit cu mai multi cunoscuti, toti grabiti sa prinda vreun tren spre Sinaia sau Brasov. Cum eram un pic in intarziere zic sa dau telefon sa rog pe cineva sa ne ajute cu biletele. Surpriza, am intarziat 10 minute si tot am ajuns primii. Pana la urma ne-am adunat toti, adica subsemnatul, Laura, Tibi, Sorin, Alina, Bogdan, si Sebastian (care a urcat din Ploiesti). N-am mai gasit bilete la acceleratul de la 7:30, asa ca am luat la rapidul de 8:30 (39 de lei biletul). Am urcat in tren, la Ploiesti a aparut si Sebastian. Pana la Brasov am stat de vorba (mai ales Laura) si am dormit (mai ales eu).

Citește articolul

Stuttgart

13-19 septembrie 2009

Saptamana trecuta am fost la Stuttgart, trimis de firma, pentru un “transfer de cunostinte”. Adica pe scurt, colegii din Germania s-au decis sa nu mai dezvolte un pachet de programe, care va fi preluat de echipa din Romania. Asa ca duminica dimineata mi-am facut bagajul si am plecat la aeroport. Am schimbat un tramvai, un metrou si un autobuz, ca tara noastra mai are mult pana sa se intre in randul tarilor civilizate (un indiciu ar fi ca ajunge metroul la aeroport…). Am ajuns la Baneasa, mi-am luat la revedere de la Laura, de la parinti si de la sora mea (daca n-am fost plecat prea mult de acasa m-a condus toata familia :p) si m-am urcat in avion.

Am ajuns cam in 2...

Citește articolul

Câmpina: Castelul Hașdeu

29 august 2009

Am cam intarziat cu povestea asta, asa ca voi scrie pe scurt.

Am plecat la Breaza, la bunici, impreuna cu Laura si cu sora mea. Si cum tot aveam ceva timp la dispozitie, am zis sa mai vizitam si obiectivele din judetul Prahova, pe care le-am neglijat mereu pe motiv ca “sunt in drum, le vedem alta data”. Prin urmare tinta noastra era Campina, mai exact Castelul Hasdeu si Muzeul Grigorescu.

Pana la Cam...

Citește articolul

La mare: plaja Corbu

21 august 2009

Am plecat iar la mare. Cu Tavi, Roxana, sora lui Tavi si prietenul ei, si o gasca mare de Ursi Trubaduri. Initial trebuia sa mergem la 2 mai, dar de data asta l-am abandonat pentru Corbu. Plecarea a fost o nebunie intreaga, cu oameni care s-au razgandit pe ultima suta de metri, cu cautat masini si alte asemenea lucruri placute. Am terminat bagajul la lumina frontalei, ca am ramas fara curent (multumim pe aceasta cale Electica pentru cina deosebit de romantica la lumina lumanarii). I-am luat pe Ancuta si Vladimir de acasa, apoi am plecat spre punctul de intalnire de la Grigorescu.

Citește articolul

Excursie în Munții Parâng

14 august 2009

La invitatia lui Ionut si a Danei de a petrece un weekend in Parang ne-am invoit vineri seara de la servici si am plecat acasa pe la 4. Am mancat repede, am terminat bagajul si am pornit dupa Mihaela si Edy. Pe la 7 am plecat de la ei spre Pitesti. Pana la iesirea pe autostrada am mai pierdut vreo ora pe la semafoare.

Citește articolul

Slănic Prahova: Salina Unirea

8 august 2009

Pentru weekendul asta planuiam o excursie la munte. Multi am fost, putini am ramas. Putini, adica eu, Laura, Tavi si Roxana. Dupa ce-am intors problema pe toate partile ne-am hotarat sa mergem la Slanic, sa vedem salina. Zis si facut. Pe la 8 si jumatate ii luam pe Tavi si Roxana de acasa si porneam pe DN1 spre Ploiesti, apoi spre Slanic. Drumul a fost fara peripetii, am ajuns intr-o ora si un pic.

Merg...

Citește articolul